За моя заем с „УниКредит Булбанк“   94 коментара

СПЕЧЕЛИХ делото си срещу некоректната и закононарушаваща банка булбанк. Оказа се, че промяната на метода за изчисление на лихвения процент, не е толкова законно, колкото ни го представяше „Черешката на торта“ – „Приватизатора на България“. Търсете си правата, не позволявайте една некоректна банка да Ви ощетява Вас и Вашето семейство, нарушавайки българските закони и Европейските директиви. Ако имате договор от преди Ноември 2008 г. Вие вероятно сте ощетен с по 1000 ЕВРА на всеки 10 000 ЕВРА заем. В моя случай на 21 000 ЕВРА това са 2 300 ЕВРА+ до Август 2011.Виж решението на последна инстанция И най-важното… вече не съм сам 🙂 Има втори случай на осъдил булбанк (Виж тук) (Важно: виж тук и тълкуването на решението)

Името ми е Пламен Стоянов. Декември 2006 г. след като попаднах на реклама по ТВ, че „УниКредит Булбанк“ АД, предлагат ипотечни предити с лихва 5.81% се обърнах към банката. След среща с кредитен консултат, ми бе одобрен кредит на стойност 80% от стойността на жилището. Последва търсене на подходящо жилище, депозит и т.н. Когато отидох да получа кредита, бе първата изненада. Вместо уговореният лихвен процент от 5.81% консултанката ме информира, че имало малка промяна на нещата и лихвата по кредита ще е 7% 😦 Вече сложил депозит от 20% от жилището, нямаше връщане назад. Банката успешно ме рекетира, трябва да си призная…

До Януари 2009 г. си привеждах пари по „график“ в сметката (аз живея в чужбина) и всичко бе ОК. Докато един красив ден, консултанта ми прати е-майл, че парите в сметката ми няма да са достатъчни за вноската…
Ама как така, ама защо… – попитах. Хъката мъката, обясни ми, че лихвения ми процент бил се вдигнал. Ама моля Ви се, му викам – лихвения процент по заема ми е вързан с EURIBOR (виж) , а той е паднал от 4% на 0.5%. Не би ли трябвало да е паднал лихвения процент по заема? Не било така, аз не съм разбирал. Е какво има да му се разбира, лихвения ми процент трябва да се движи в синхрон с пазарния индекс EURIBOR, към който е вързан… Да ама не било така… Истината е била някъде другаде, мои съграждани…

С решение на УС на „УниКредит Булбанк“ АД – N:38/14.10.2008 г. (виж) – със засекретено решение, което не е публикувано никъде решава в нарушение на чл.58 ал.2 от Закона за кредитните институции, да промени метода на изчисление на старите заеми от Пазарен Индекс + Надбавка на Пазарен Индекс + Надбавка + Премия. С тези свои си действия, банката започва да фиксира печалбата си на гърба на кредитополучателите. В нарушение на ЗКИ, УС на „УниКредит Булбанк“ АД прехвърля всички свои некадърни решения и грешки върху кредитополучателите, доверили се на банката, когато са вземали така важното решение вземането на жилищен кредит.

Очудващо е и почти мафиотския начин, по който е въведен новия компонент „Премия“. Станало е задкулисно, без клиентите да бъдат информирани и с манипулация на техните заеми. След въвеждането на „Премия“-та лихвите по заемите на клиентите са се увеличили със стойност от 1.2% до 1.5% , но вноските на клиентите са запазени същите, за да не се усетят. Така същите се въвеждат в заблуждение, че всичко с техните заеми е ОК (виж увеличението на лихвения % Ноември 2008) (виж вноската за Декември 2008). Дори и първолака в училище знае, че ако лихвения процент по заема се е увеличил, редно е вноската да се увеличи. Тогава е чудно, как „УниКредит Булбанк“ е успяла хем да увеличи лихвения процент, хем да запази вноската същата!!! Естествено с измама на клиентите, които са и се доверили. След като запознах „Банков Надзор на БНБ“ в лицето на Румен Симеонов, за тази ИЗМАМА от страна на банката, реакцията бе никаква. Дори не получих отговор. Това до някъде потвърди думите на един нагъл директор на „УниКредит Булбанк“ АД, който по телефона ми заяви. „АЗ СЪМ ГОСПОД, АЗ СЪМ БОГ, ТИ НА КОГО СИ ТРЪГНАЛ ДА СЕ ОПЛАКВАШ. ТИ НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ ВСИЧКИ СА „УРЕДЕНИ“… А ето и обяснението на банката за това (виж). За мене като човек, който вече 15 години пише банков софтуер, най-малкото бе обидно. Всяко увеличение на лихвения ми процент с 1%, води до увеличение на вноската ми с 18 ЕВРА на месец, и ако банката не е увеличила вноските, то това би довело в края на периода да имам остатъчна сума от над 1 500 ЕВРА, в нарушение на договора ми с равни вноски. Наглата банка, не само лъже, но и смята нейните клиенти за малоумници…

С този нов компонент, кредитополучателя се натоварва да изплаща мултимилионната заплата на инженер-химика и неговата клика независимо дали те са си свършили добре работата, като банкери или не. Върви или не, банката си казва – ами ние искаме едни 150 000 000 печалба, хоп вдигаме „Премията“ на 4% и я набутваме на кредитополучателите, и иженер-химика си свирка и може да си ходи напред назад, от студио на студио да готви „вкусни“ манджи или да поучава бизнеса, че вместо да хленчи, да се напъне допълнително за да плаща екстрите на левон & сие. А ако реши да се опъва, да е наясно, че като влезе в съда и види колко ще му излезе да съди банката, ще се откаже. Това е манталитета на левон и неговата глутница . Съзнавайки немощта на съдебната система, пазарувайки служители от КЗП, осигурявайки си мълчаливата подкрепа на Банков надзор на БНБ в лицето на Румен Симеонов и Тихомир Тимнев, нарушавайки редица български закони и Европейски директиви, мародерства доверилите се на банката кредитополучатели.
Ето документа от КЗП констатиращ ЗАКОНОНАРУШЕНИЕТО НА „УниКредит Булбанк“ АД Протокол 27 / 21.06.2010 на КЗП
Тук съм приложил копие от моя договор за ипотечен кредит – (виж) за да се види, че няма никъде и думичка за компонента „Премия“. Добавянето на нов компонент към стари договори е нарушение на чл.58 ал.2 и чл.59 от Закона за кредитните институции, констатирано от подуправителя на БНБ Румен Симеонов през 2009 г.
Това добавяне на нов компонент е и нарушение на Европейска Директива 93/13/ЕИО (виж) констатирано от Европейския потребителски център в София, и от „Служба ориентиране“ при ЕК (виж).
И не на последно място – след като установявам измамата с лихвообразуването по заема ми, булбанк няколко пъти се опитва да ме измами да подпиша анекси неизгодни за мене, с които да припозная новата компонента „Премия“ и при категоричните ми откази, същата ме е рекетирала, че ако не се съглася с подписването на нов договор или не се откажа от Анекс 4 (виж) от моя договор (който посочва че лихвата ми е сума от EURIBOR + Надбавка) ще ми направят заема, предсрочно изискуем и ще ми продадат апартамента на безценица. Това са думите на директор на булбанк, който ще бъде призован в съда за този рекет.
Ако не друго, искам тази статия да информира българските граждани що е „УниКредит Булбанк“ АД и по възможност да избягват бизнес взаимоотношения с нея, а ако имат такива да внимават какво им се предлага, преди да подпишат, защото банката, със сигурност това, което ще Ви предложи да подпишете, (каквото и да е било) ще е срещу Вашите интереси.

Моя съвет, преди да подпишете, каквото и да е с „УниКредит Булбанк“ АД, платете си 20-30 лв. на адвокат за да Ви даде съвет, ще Ви излезе много по-евтино спрямо икономическите загуби от измамите на банката, които ще понесете. За пример статията на Слави Ангелов – излъган клиент на „УниКредит Булбанк“ АД в „24 часа“ (виж)

От мен съвета от Вас решението.
Моята молба към Вас читателите на статията, ако имате приятели, които имат заеми преди Октомври 2008 г. да ги запознаете с измамата „Премия“ на „УниКредит Булбанк“ АД, за да започнат да си търсят надвзетите пари по съдебен път. За моя заем от 25 000 ЕВРА до сега банката ме е ощетила с над 3 000 ЕВРА = 3 години * 4% * 25 000 ЕВРА отгоре. Не са малко пари!!! Споделете историята, дори и да нямате такива. Когато една банка знае че измамата й, ще стане публична истина, същата (и останалите) ще се замислят дваж преди да измамят!!!

Ако Вие сте взели кредит от „УниКредит Булбанк“ АД преди Окт.2008 г. група ощетени клиенти, изработихме ръководство (ВИЖ ТУК), как да определите дали сте един от засегнатите, как точно сте засегнати, какви стъпки да предприемете, за да си защитите правата, кои адвокати евентуално биха Ви били полезни и много друга информация. Относно адвокатите… Списъка е изработен от клиенти, които използват тези адвокати, А НЕ РЕКЛАМА НА ТЕЗИ АДВОКАТИ. Вие сте в правото си да изберете Ваш доверен адвокат, в който имате доверие, използвайки документите, които съм публикувал.

Забележка: Документите по моето дело публикувах в ТУК с надеждата, че ще Ви помогнат и на Вас в съда да си търсите надвзетите незаконно лихви. Запознайте Вашия адвокат с тях.

Искам само да направя едно малко уточнение, тази статия не е насочена към редовите служители на „УниКредит Булбанк“ АД. Последните са също толкова потърпевши от некоректните и противозаконни действия на банката, както клиентите. За пример, при едно от посещенията на клона в Русе, служителка на банката се „опита“ да ми обясни в продължение на час и половина, как точно ми се образува лихвения процент по заема ми. Въпреки многобройните обаждания до централата, така не може да ми обясни как така се е появила компонентата „Премия“, как банката ме е информирала, и защо погасителната вноска по заема ми е по-висока, спрямо Анекс 6 и Погасителния план, въпреки че лихвата по Анекс 6 съвпада с Погасителния ми план. Няма промяна на лихвата, а вноската се е вдигнала!!! Последната, що не се разплака от неудобство че не може да ми разясни, какви машинации правят менажерите в София само и само да задоволят алчността си. Към служителите на клона в Русе изказвам моето уважение също и за усилията им, да ми върнат откраднатия депозит от банката, и за помощта и съветите, които ми дават. Те нямат никаква вина и икономическа полза от безчинствата на УС на „УниКредит Булбанк“ АД.

Ако имате нужда от съвет или помощ. Присъединете се към Facebook групата на ощетените клиенти, където може да помогнем със съвет и препоръки и др. Адреса на ФБ групата е Да спрем рекета с лихвите на УниКредит Булбанк

Ако някой от Вас има идеи как да подобря уеб страницата за да бъде по разбираема за гражданите, пишете ми на Plamen1967@gmail.com. Тази измама трябва да се спре!!!

След като се запознахте как булбанк ощетява българските граждани, нарушавайки договорите си и българското законодателство, имам един призив към Вас читателите на тази уеб страница. Моля да копирате линка към страницата и да я публикувате във Вашия скайп, обществен форум или Facebook, за да информираме заедно нашите съграждани за тази измама, от една страна да се пазят, а от друга ако имат заем от булбанк подписан преди Ноември 2008 г. да започнат да си търсят надвзетите пари в съда. Много от измамените клиенти все още не знаят за ИЗМАМАТА!!! Нека един друг се пазим от нелоялните търговци и банки след като държавата не иска да го направи!!!

Част от дългия списък на закононарушенията на булбанк констатирани от КЗП

Протоколи на УС на булбанк

Решението на съда на първа инстанция по моя слуай

Още: Страницата на друг ощетен клиент на булбанк

Можем ли да разчитаме на картите на булбанк в чужбина – из премеждията на булбанк клиент
Страницата на многоуважаемия от мен банков специалист г-н Любомир Христов (препоръчвам Ви я)

Posted 27.01.2012 by plamen1967

94 responses to “За моя заем с „УниКредит Булбанк“

Subscribe to comments with RSS.

 1. @plamen1967: БГ съдебната система не е толкова немощна. Прати ми твой e-mail или се свържи с мен. Трябва да поговорим.

 2. Е-майла ми е: Plamen1967@gmail.com

  • И аз съм потърпевша, но от Райфайзенбанк. Лихвата, при която сключихме договорна ипотека за закупуване на жилище, с цел то да стане наш дом беше 6.65 %, при месечна вноска 230 лв. През 2008 г. беше вдигната два пъти, поради пормяна в пазарните условия, като достигна ниво 10.5 % и месечна вноска 290 лв. Със съпруга ми писахме жалби до банката, в които искахме да ни пояснят какво значи „Промяна в пазарните условия“ и как се формира вноската по кредита ни, но така и не получихме задоволителен отговор. Вече обмисляме към кой адвокат да се обърнем, за да заведем дело срещу банката.
   Радвам се за всички, които са подали жалба срещу произвола на банките, като им желая успех!
   На спечелилите делата – честито!

   Pepa Jordanova
   • Здравейте Пепа, и аз съм клиент на Райфайзен и обмислям действия срещу банката. Пишете ми на milgen@abv.bg да обменим мнения, ако проявявате интерес.

    Милица Генова
   • Здравейте,
    аз също съм потърпевш от една банка, чиито име няма да споделя. Адвокатът ме посъветва да не организирам в интернет пространството група от съмишленици или също потърпевши, защото чувствителните банкери можело да имат притенции за това, че сме уронвали престижа им. Представяте ли си? Още нямаме право да говорим истината. За това съветвам всички, опарени от банки да са много внимателни. Най-лошото е че делата се водят от Арбитражен съд и ако не попаднеш на човек с потребителска нагласа делото ти е загубено. Другото, което си е чиста дискриминация е че делото се води за конкретна сума, но тя е надвзета от банката до момента, а на мен ми остават още 15 г. да плащам лихви и аз питам какво ще стане с бъдещите ми плащания? Банкерското лоби беше силно и ще бъде силно, но следващия парламент ако не даде права на потребителя и ако БНБ не смени покровителствената си политика към БГ банките …..играта ще загрубее. Щом сме в Европейския Съюз и банките имат международни вериги от офиси за търговска дейност, то наше право е да можем да отидем в държава в която банките дават по-добри лихви и да преговаряме за по-добри условия. Та цените на имотите в БГ не са по-ниски от много по-развити държави в Евро Съюза и спокойно могат да служат за обезщетение по ипотека. Обратната логика на този казус според мен е чиста дискриминация към кредитополучателите от преди кризата. Тогава лихвите по депозити стигаха до 12 % за три годишни периоди, след началото на кризата банките намалиха лихвите по депозите до максимум 4% , но не намалиха лихвите по отпуснатите вече кредити. Изводът е че банките сега печелят много повече от колкото в началото на кризата, защото разликата от отпуснатите кредити и привлечени депозите беше до 1% 1,5% , а сега е от 4% нагоре . Ще ги съдя до дупка!

 3. И аз съм потърпевш. Само дето ипотеката ми е за 10 пъти по-голяма стойност. Бих пробвал съдебната система.

 4. Pingback: Защо Дянков ще намали лихвите… « lchristoff

 5. Аз също бях потърпевш за по-малък кредит и набързо си прехвърлих заема в друга банка. Уникредит е уникално нагла банка! Не че другите са цвете в Бг, но все пак от всички злини се огледах за по-малка. Да не говорим а отношението на служителите. А Левон… самозабравил се мениджър, като много други в Бг и не само.

 6. И аз не мога да похваля въпросната Уникредит Булбанк. През ноември 2007 г. теглих ипотечен кредит за жилище на стойност 120 000 лева, при лихвен процент 7,5% като сума от едномесечния Софибор, който беше 5,69+1,8 ФИКСИРАНАТА надбавка на банката. Неслучайно ги описвам фактите, защото тогава ми обясниха, че това е много добър процент и при понижаване на Софибора месечната ми вноска ще падне. Икономист съм по образование и смятам, че е редно да има движение ако единият показател се движи да се променя лихвения ми процент, а печалбата на банката си е фиксирана – 1,81. Е да, ама не. Когато започна да се движи софибора нагоре – лихвата ми се увеличи, което си е рискът който съм поела. Но когато започна да пада, вноската ми не се променяше. Обясняваха ми, че скоро ще се понижи. Имам написани няколко жалби до банката и вече мисля, че е време за съд. Междувременно банката беше решила един месец да ми вземе 1400 лв., при месечна вноска от 800 лв, било по-добре защото ми се намалила главницата, но никой не си направи труда да ме уведоми и ми се наложи да платя лихви за просрочие и да внеса още пари, които не стигали за главницата. Дълго време исках методиката как ми изчисляват вноската, която я получих след 2 месеца под формата на движенията ми по кредита. Там установих, че са ми въвели премия, като по този начин са ми променили условията по договора без да ме информират. Сега плащам лихвен процент от 7,5%, независимо и че с премията им съм пак под този процент – за януари месец ЕМ софибор е 1,824+1,81 надбавка+3% премия е 6,634%, а не 7,5%. Въвели са ми минимален лихвен процент, без да има подписана такава клауза в договора ми.
  Това е моят опит с тази банка, надежда ми дава, че вече в БГ има осъдени банки

 7. Pi6a vi ot Italiq.v sa6tata situaziq sam s banka dsk.ipote4en kredit ot 20000lv.lihven prozent ot 10,99 trikratno uveli4en ponastoq6tem 13,99.pogasqvam go vav valuta.poiskah prevalutirane na zadaljenie za koeto trqbva6e da predstavq dogovor po trudovo pravootno6enie ot It.??? Po kredit bez dokazani prihodi.sadebni sporove pred qlova i neprofesionalna balg.sad.sistema obslujva6ta komandniq rejim na kradliovzite ne mi e izvestno da varvqt dobre.nqma okon4.sad.re6enie za osadena banka.adv.veska voleva si pravi biznesa ot izgoreli hora kato iska 800evro adv.honorar za isk sre6tu nepravomerno uveli4.lihv prozenti pozovavaiki se na direktiva 93/13.drugata adv.e Rumqna Kostova ot Ruse 4iito kazus polzva veska voleva,koqto kazva 4e delata varveli mn.dobre.az ne sam 4ula za vlqzlo v sila sad.re6enie sre6tu banka.mislq direktno da pi6a do evr.komisiq bruxel

 8. Ние също със съпруга ми през август 2006 г. теглихме ипотечен кредит от УниКредит Булбанк. Стартирахме с месечни анюитетни месечни вноски от 179 Е. Сега вноската ние е 247 Е. Сега мислим да се консултираме с адвокат и да заведем дело. Това което ни притеснява е че договара ни с баката е с паваща лихва. Не знам дали това няма да ни спъне!?

 9. Ние също със съпруга ми през август 2006 г. теглихме ипотечен кредит от УниКредит Булбанк. Стартирахме с анюитетни месечни вноски от 179 Е. Сега вноската ние е 247 Е. Мислим да се консултираме с адвокат и да заведем дело. Това което ни притеснява е че договара ни с баката е с плаваща лихва. Не знам дали това няма да ни спъне!?

 10. Абсолютно по същият начин изтеглих ипотечен кредит от тях 2006г. Вноската ми бе вдигана многократно! Рефинансирах и се прехвърлих към друга банка. Оказа се, че там, дори след рефинансирането, дори след сумите, които вече съм плащала, ще платя с 22хил.лв по-малко…..
  изключително нагла банка!!!

  Milena Jordanova
 11. В момента Пиреос Банк дава възможност за рефинансиране на кредити като лихвения процент който предлагат за погасяване е 10% но мисля че тавана е до 10000лв.Ще проверя дали за ипотечни кредити има възможност за рефинансиране и ще пиша като се надявам това да стане колкото се може по скоро.

  Антон Керчев
 12. Заведохте ли дело срещу банката. Имате всички основания да го спечелите, щом договора Ви е от тези със Euribor+надбавка, то редно е вноската да ви падне.

 13. Видях че сте публикували Решението на Русенски районен съд

  Click to access reshenietomi.pdf

  Всички с лихвен процент Euribor+надбавка да заведат дела за разликата от платеното до по-ниската лихва (Euribor e паднал от 4.5% до под 1%, така че трябва да има значително намаление на лихвата)
  Трябва да се внесе 4% от цената на иска, ще се назначат вещи лица и ще се направят преизчисления за тази разлика.

 14. дава ми невалиден e-mail моя договор е от 04.08.2008 Bul Bank правят си и си слагат такси без брой

 15. Мен са ме ощетили 8800 евро до сега започвам да ги съдя мам……им мр…а Благодаря ти Браво .

 16. Как стои въпроса със завеждане на колективен иск срещу Уникредит Булбанк Хпевон Хлепарцумням.Тогава ще може да се обединим и съдебното решение ще се отнася до всички кредитополучатели???

 17. БЛАГОДАРЯ ТИ ПЛАМЕНЕ ! Сега и аз мисля да си проверя договора и да ги съдя.Мерси за подробната информация . Бъди здрав и всички към съда !

 18. RSS хранилката не функционира, линковете са просто неизползваеми. Бихте ли проверили!

 19. Радвам се за бързия отговор, благодаря много. Много по-удобно би било да се следи за новости на страницата чрез някой от рийрърите/четците. Но двата линка на RSS емисията просто не зареждат страницата в рийдъра ми, не отвеждат никъде – това имам предвид под нефункциониране и то само на линковете на RSS хранилката (както е въведена тук). За бърза връзка към страницата засега просто въведох адреса в рийдъра, но не бих казал, че прави кой знае колко качествена връзка, защото не ми изобразява нито една от статийте. Това ме учудва, защото по принцип със страници на wordpress винаги се е получавало. А мислия, че би било удобно през рийдъра, където се създава бърза връзка към статии на страницата и изобщо винаги актуален преглед на промени по нея, защото няма дда ми стигне времето в тоя живот да отварям всеки ден поотделно всичките 100 страници примерно за да следя за промени по тях, имам предвид нови статий евентуално и т.н. Надявам се да не Ви се строри странно. Поздрави за труда Ви, всичко най-хубаво оттук нататък и успех.

 20. Накратко още – RSS за коментарите работи, проблем изглежда има само с този за публикациите. Изинявам се за офтопика… Поздрави и успех!

 21. Същото важи и за договорите с LIBOR, какъвто е моя в Пиреос. От 2008 до сега се е сринал от 3, 8 на нива до 0,08 . В моя договор е LIBOR + 4% и се актуализира на първо число на всеки месец. За 4г. редовни плащания са ми надвзели една доста сериозна сума и ще си търся правата в съда.
  Чудесно е, че сте създали този сайт, наистина е добре да се разпространява.

  Стоянова
 22. Пламене,поздравления за уcпеха ти в борбата с Банките. Колко време ти отне от датата на депозиране на исковата молба в съда до решението на първа инстанция?

 23. Браво Пламене. Дано да спечелиш на всички инстанции.

 24. Поздравления Пламене!

  Дано спечелиш на всички инстанции.

 25. Браво! Дано всичко нататък мине както трябва и да си получиш парите обратно! С родителите ми също имаме подобен проблем с ДСК и мисля че е крайно време да ги съдим…

 26. И аз съм потърпевш тази лоша банка все съм с проблеми от както вземах кредита за ипотека от 2008г. да се вдигнем срещто тех.

  Владимир И ванов
 27. Kakво стана със съдебната сага по-нататък (след районен съд Русе). Ходихте ли на окръжен съд ? Има ли решение ?

  • Все още чакам втора инстанция. В момента във Върховния съд ще се гледат неравноправните клаузи, които ги има в моя договор, във връзка с друго дело спечелено на първите две инстанции в София.

 28. Поздравления!

 29. Добре, а като ги осъдиш как става-има ли срок, за който трябва да ти възстановят надвзетото или се получава „те имат да дават, аз имам да вземам“, тоест те мотаят с парите колкото те си искат.?

  • Нямам идея как стоят нещата. Никога не съм влизал за 45 г. в съда, но булбанк успя да ме вкара 😦 Адвоката ми знае какво точно ще стане.

 30. zdraveite /az sashto ne vyrvam na tazi banka/kajete mi kade i kak da raboty streshtu tazi banka

  georgi stefanov
 31. Привет.
  Някой има ли решение на 2-ра инстанция. Предполагам, че банките са обжалвали? Аз мисля да се захващам с Пиреос по тази линия. Благодаря за полезната информация.
  Димитър

  Dimitar Evgeniev
  • Има осъдително решение и на втора инстанция на булбанк в Софийския съд. булбанк обжалва… Ще го публикувам тук. Може би този уикенд.

  • Само да спомена, че решението го има публикувано и във ФБ групата спомената по-долу. В нея може да се информирате, кога булбанк е вдигнала таксите си (за да не останете изненадан), дали е променила лихвата или ОУ. Неща за които булбанк няма да ви информира, както това стана с въвеждането на таксите по дебитните карти от 25 Април 2012 г. и промяната на ОУ. За булбанк това е „ненужна“ информация, която само затормозява клиентите й. ФБ групата на ощетените клиенти на булбанк

 32. Моята лихва я бяха вдигнали с 1% без да си направят труда да ме уведомят. Разбрах без да искам, след като беше минала почти 1 седмица. На ден лихвата за просрочие е около 3 евро. Когато отидох в клона на банката, служителката ми отговори, че съм имала домашна банка, да съм се била информирала от там! Длъжна ли съм да влизам през 5 мин там??? Писмото получих точно 1 мес. след увеличението. Ами ако не бях разбрала по-рано??? Колко трябваше да доплащам??? Още ме е яд!!!

 33. Единственото чувство, което ме обзе, е злорадство. Вие сте човек, който си е купил жилище не защото му е трябвало, а за да си „вложи парите в доходоносна инвестиция“. По този начин сте надул имотния балон, алчно надявайки се той да продължи да се надува и да попречите на мен да си купя жилище (който имах нужда). Ние горе-долу устискахме, и си купихме жилище на вече поспъхнал се (но все още) балон. Чудно как успяхме без да теглим кредит (дори роднински) при положение, че не съм работил за най-голямата банка в света (която и да е тя).
  А Булбанк е най-шибаната банка в България – както сега, така и през 2006. Можеше да попитате който и да е от подчовеците, останали да живеят в презряната родина. Не, че бих теглил кредит и от най-малко шибаната банка…

  Владимир Панов
  • Сега попадам на тази страница и прочетох всичко до тук. Като бивш служител на банка мога да кажа доста неща. Хората от предишните коментари са достигнали до заключението, че която и да е банка няма да се откаже без съдебно решение от „заработените“ пари.
   Искам предварително да се извиня на собственика на страницата, че коментара ми няма да е в директна обвързаност с неговия проблем.
   Г-н Панов, Вашето мнение стана причина да се включа в дискусията с много ясна цел: присмиване. С тази разлика, че вместо да се присмивам на потърпевшите от действията на банките, ще се присмея на Вас. За особено малоумното изказване: Единственото чувство, което ме обзе, е злорадство. Вие сте човек, който си е купил жилище не защото му е трябвало, а за да си “вложи парите в доходоносна инвестиция”. Гореописаните проблеми не са следствие от алчността на този или онзи в коя да е банка, а от мисленето на българина, че всеки който инвестира и се опита да защити инвестицията си трябва да бъде повод за огромна завист; трябва да се очерня всеки опит на някой да успее в живота си повече от останалите. Искам да Ви помоля, г-н Панов: Не оприличавайте всички на себе си, защото хората са различни и има много хора с по-голям умствен потенциал от Вас, които искат и могат да успеят, а българските банки, институции, закони, мафия и т.н. ги спират. Причината тези неща да не са такива каквито биха могли да бъдат в едно по-качествено развито демократично и капиталистическо общество са много, но типичната за българина ЗАВИСТ е една от тях. Моля Ви не бъдете спирачка за хората които могат да успеят!

   Любен Василев
   • Здравей, Любене.

    Да си купиш жилище, от което нямаш нужда, с пари, с които не разполагаш, с идеята, че цената му след време ще се вдигне и ще го продадеш с голяма печалба на някой баламурник, който не се е сетил да се възползва от балона, е един пример за алчност в моя мироглед.
    Има хора, които смятат алчността за добродетел и спестовността за грях. Аз лично не съм сред тях.

    За завистта… Изрично написах „злорадство“. Не завиждам на „предприемчивостта“ на Пламен. Не му завиждам и за загубеното време и пари. Бих го разбрал обаче ако той завиди на мен – всичко, което ползвам, го и притежавам – жилището, колата, хляба и сиренето в хладилника, даже и данъците съм си платил. И всеки месец си поспестявам по някой и друг лев, който не отива за погасяване на дълг или съдебни дела.

    Аз вече съм успял. Пламен тепърва ще излиза на чисто. Нищо, че има по-голям умствен потенциал. 😛

    Владимир Панов
   • Не възнамерявам да влизам в дълги дискусии. Аз не съм влизал на червено. Имам доста добри доходи за да си изплатя апартамента. Достатъчно е да видиш че съм изплатил над 15 000 предсрочно за 2 години. Но спрях защото банката ще ползва парите които предсрочно погасявам за да излъже някой по мекошаф който няма да се бори за правата си и ще мизерства под натиска на банката, в името на едно и само едно двама трима, които нарупашават добрите банкови практики и БГ да благоденстват!!! Тък въпроса е че банка нарушава българските закони и нито КЗП и БНБ предприемат действия да сложат нещата в ред (напротив вземат подкупи за да не го правят). Щом КЗП и БНБ не искат да го направят аз съм решил с група други кредитополучатели да спра това безаконие, НЕЗАВИСИМО ТРУДА, ВРЕМЕТО и ПАРИТЕ които ще загубя. 3 години вече се боря с безаконието и ако трябва още 10 ще го правя но това трябва да спре. Безаконието убива родината ни.

 34. Подкрепям напълно. Същото се отнася и за Първа Инвестиционна банка. На фирмата ни вдигнаха лихвата от 5.85% на 13.5% и понеже това им се видя малка, след тава на 14% със заплахата, че ако не подпишем, веднага ще обявят кредита за предсрочно изискуем, независимо че сме си плащали редовно вноските.

  Лазар Панайотов
  • Здравей Лазаре, именно случай като твоя ме подтикна да се захвана с булбанк. Приятел който има производствена фирма в Русе и осигурява работа на над 50 души имаше заем в Райф. Един ден служителите на Райф го посетили в офиса, както едно време СИК и ВИС посещаваха, и го информирали че трябва да подпише нов договор за оборотния му кредит. Естественно новия договор е бил с много по висока лихва от 12%. След като поискал информация какво ще се случи ако откаже да се съгласи с доста по-голямата лихва, го информирали, че банката ще направи кредита предсрочно изискуем в 1 месечен период. Пред невъзможността да намери над 1 милион лева за месец, моя приятел предописа… Но какви бяха последиците… Тъй като има дългосрочни договори с клиентите, и бе невъзможно да им вдигне цените слагайки увеличения си разход за лихва тъй като всичко е договорено. Имаше два варианта пред него. Да фалира… Или да намали заплатите на работниците… И сега все още е в бизнеса си. Но работниците му вземат по малки заплати, а той категорично отказва да вземе голям кредит за да се разраства, защото има лошото усещане че Райф (или която е да е банка) може да го рекетира и в най-лошия вариант да бъде използвана за да му бъде прилапан бизнеса от човек на банката. В момента работи почти само със собствени средства. Е за това няма сериозно развитие на икономиката ни и разтеж на заплатите… Заради несигурността която създават банките. Това трябва да се спре,. Не може банката като тръгне на зле поради лоши ршения на управлението си, да прехвърля болестта си върху реалната икономика, здравия бизнес.

 35. Страхотни истории, ние също сме потърпевши от тази банка, от 2006г до днес лихвеният ни процент от 6,01 стана 13,40 и никой не ни дава обяснения защо и как.Ще трябва да потърся и аз правна помощ, както се оказва. Благодаря, че попаднах на вашите случай за да се вгледам в нашия и да се разровя. Пак ще пиша, подробно за нас и ще следя вашите. А за наглостта на служителите по горните етажи на тази банка, просто нямам думи.(Говоря за Варна)

  • В групата във ФБ има вече няколко души от Варна. Ако желаеш присъеди ни се и се опитайте да се организирате да наемете обща адвокатска кантора – може да Ви излезе и по-евтино а и кантората да е по склонна да се захване когато има няколко единтични съдебни дела. Само идея… Не знам дали ще проработи в реалност.

 36. Със знания и с обединените усилия на всички измамени не позволявайте на никоя банка да Ви рекетира!!!Договорът е двустранен и всяка промяна ,касаеща погасяването на кредита, изисква съгласието на двете страни.Браво на Пламен,че направи достояние до много хора измамните действия на банките,в нарушение на българските закони.

  Стефка Стефанова
 37. Наглост до безобразие!!! По принцип има начин хората да се застраховат срещу повишаване на лихвените проценти по заемите им, ако те са вързани с LIBOR или EURIBOR. Това става чрез покупко-продажба на фютчърсни или форуардни договори или опции по лихвените проценти. Така се постига сигурност за един лихвен процент, който клиента желае, а в случая с опциите дори може да се реализира и печалба ако LIBOR примерно тръне в благоприятна за човека посока. Проблемът е, че това са доста сложни финансови операции, с които са запознати единствено финансовите специалисти или инвестиционни посредници. Те се правят най-вече от големи компании с огромен капацитет откъм финансови кадри. За съжаление обикновенните хора, който теглят кредити дори и не са чували за подобни сделки. Ако на някой му е интересно може да потърси информация как става хеджирането с тези инструменти. Но за такива „Премии“ за първи път чувам. Това си е буквално рекет. Съдете ги до дупка!!!

 38. hora i az sum potarpev6 ot tezi izmamnici.teglih 30000lv.i vseki mesec mi iskat nqkakvi pari otdelno ot vnoskata.ve4e mi pisna i neznam dokoga 6te gi iztraq predi da napravq ne6to po vaprosa i vzema ne6tata v svoi race,a togava naistina stava mn.lo6o.SUVET kum vsi4ki,koito o6te ne sa se oparili-BQGAI TE NA DALEK OT TEZI MU6ENNICI

  valentin mavrev
 39. УжасТ. Затова не ползвам банки.

  • Банката е необходимост, за това трябва да се регулира. Без дом може, без електричество може, но поне в БГ без банка не може 😦 Не може да си получиш заплатата без банка, не може да си платиш осигуровките без банка, нито данъците. Банките са заобиколили държавата, не може да я припариш без да си платиш „такса банка“. За мене това е рекет.

 40. Банки и банки, но да има какво да сложиш в тях. Българската система ни е много скапана за наше огромно съжаление.

  Невена Хашъмова
 41. Аз,имам същия проблем с въпросната,банка,какво да ти кажа няма отърване от уникредит

  даниела
 42. При мен банката е различна – Пиреос, но историята с лихвения процент е абсолютно същата. Водих кореспонденции с тях, но получих само едно официално писмо, в което ми обясниха, как пазарните условия са се променили… дори не можеха да обяснят на какво основание изчисляват лихвата ми в момента. Не стигнах до съда само защото в общите условия на банката, които подписах има клауза, според която кредитът може да стане предсрочно изискуем без никакви санкции към банката, а другите банки предлагаха общо взето същите лихви като моята… щеше да има много разправия и никаква полза за мен. Като чета написаното от теб се замислям за едно дело, поне да си върна парите, които са ми надвзели.

  • Иване не забравяй, че Пиреос вече е осъдена в Русе, именно за увеличен лихвен %. Публикувал съм делото в секцията „Спечелени Дела“. Успех!

   • Това е страхотно! А след това свалиха ли ти лихвата или поискаха да върнеш кредита и да прекратите договора?

   • , . , . . . . .

 43. S vsichki vas sum!!! I az sum poturpevsha no ot Obb. Podkrepqm vsichki kreditopoluchateli i ako moje da se obedinim sam tvurdo “ za“!!!!

  anita anastasova
 44. gospoda az su6to teglih zaem no v ITALIA ot UNICREDIT ot 155 000evro no do momenta sam sam dovolen ot lihvata nqmam nikakvi zabelejki dori nqkolko puti sam hodil do bankata da govorq s 6efa za malko problemi no v kraina smetka mi obqsniha vsi4ko i sam ok nqmam nikakvi takiva problemi kato vas.moqt savet e ako ne stane v BG sudili6tata pozovete se v 4uujdite moje da imate po golqm 6an da spe4elite poneje si znaem na6ta sistema v BG nali taka

 45. За мен няма такава банка! Въпреки това и аз взех кредит през 2006 заради промоция – фиксирана лихва и без такса погасяване. Бяха най-добрите условия. Също като Пламен ми поискаха увеличена лихва. Отидох, показах им че ЮРИБОР не се е увеличил с 2% (каквото беше условието по дог. за увеличение) и написах писмо да ми приспаднат неправилно взетата лихва. И зачаках от умрял писмо. След 2 мес. обаче го получих! Приспаднаха ми надвзетото (около 70 евро, но 70 – 70). Разбира се, поискаха анекс с плаваща лихва – да не се минат в бъдеще. Подписах го, защото ЮРИБОРа вървеше надолу, даже стана по-ниска от фиксираната. И преди този случай, и след него направих предсрочни погасявания и им казах ЧАО. Да живее БУРКАНБАНК! Основното е да си четеш внимателно договора преди да подпишеш и след това да си отстояваш правата! Това е гражданското общество, което не позволява монополистите да ни тъпчат. Браво, Пламене!

 46. Има ли развитие, че много хора сме потърпевши като теб!!! УСПЕХ!!!

 47. От 18 години без кредит не съм останал, имам и сега. Ако някой прочете написаното от мен, нека реши за себе си и да има повече смелост. Всеки договор може да се договаря и да се поставят условия, който на Вас са изгодни, а не само на банката. Едно от условията, който трябва да се появят в договорите е „Предсрочно връщане на кредита без такса за това и без съгласието на банката“ и второ „Предоговаряне на лихвения % всяка година. Когато всички започнем да го правим….. те ще внимават какво и как го правят. Не им се връзвайте на приказки ,че това било по-общите условия на банката и не можело, не зависело от тях и разни подобни. Ако сте коректни пладци и нямате просрочия на вноски,, Вие сте мечта клиент и никой не би желал да Ви загуби. Банките не могат без клиенти, колкото и на велики да се правят. Аз започвам дело срещу Банка ДСК и ще си го спечеля, ако ще и десет години да минат.Делото е по-последния тоталитарен договор, който съм подписал. Всички договори след това са ставали по моите условия. Повярвайте възможно е, особено когато го направим всички. Четете и мислете преди да подпишете. ДСК, Райфайзен, Уни Кредит, когато разберат, че Ви е стартирала процедурата, за която искате кредит винаги променят условията в последния момент, знаейки, че не можете да се върнете на зад, похарчили сте средства за разглеждане, ипотека и други и нямате време за договаряне с друга банка. Директорите им карат служителите да сменят условията уж, че са сгрешили. Затова …… договорено и подписано преди стартиране на всичко.

  Стоян Желев
 48. Здравей Пламене и всички останали.Приветсвам начинанието ти !И се радвам че има отзвук.Аз съм собственик на агенция за недвижими имоти.И като такъв съдействам на клиентите си за кредити и виждам как Банките нагло обират хората с договори които не подлежат на предоговаряне освен в случаите когато кредитите вече са просрочени.Ще разпространя на всичките си приятели този линк да четат.И крайно време е да взмем нещата в свои ръце.
  С поздрави:
  Веселин Георгиев

  Веселин Георгиев
 49. Здравей Пламене. Честито!!!!
  Наистина се радвам за твоя успех. Рядкост е да срещнеш човек който да е принципен и да се бори за правата си.
  Това което обаче заслужава моето уважение е че този някой (Пламен Стоянов) се опитва някой да се бори не само за „своето парченце хляб“ а се опитва да помогне и на другите които имат подобни проблеми.
  Още веднъж ЧЕСТИТО.
  Напълно си заслужи мойте искрени уважения.
  Успех в делата.

  Това да е за УРОК на Уникредит Булбанк. Ако бяха си коригирали процентите така като са по договорите – загубите за тях щяха да са минимални.
  Само 2% от хората взели кредит се жалват – това е по вътрешна информация от Уникредит. От тези 2% само около 15-тина % отиват на съд. От тези 15% които завеждат дела не всички печелят делата. Така че схемата е добра за Уникредит.
  Картината може рязко да се промени ако повече хора започнат да завеждат дела. Тогава картината рязко се променя и то в много аспекти.
  Така че хора – СЪДЕТЕ Уникредит Булбанк.
  При всички положения разходите за делото ще са по-малки и то в пъти дори и да загубите от банката. Иначе тя ще ви взме

  Георги Първанов
 50. Да не бързам със заключенията, но май и аз ще се присъединя. И аз съм с Ипотечен кредит от 2008г. Обвързан съм с Euribor и значи трябва вноската ми да пада отдавна, но си стои същата… определено ще си видя пак договора, но мен определено си ме плаши това, че ако ми направят кредита предсрочно изискуем… няма да мога да издържа финансово на войната. Ще следя темата. Успех на всички!

  Веселин Тонев
  • Веселине, ако нямаш в договора точка, която да дава право на банката да направи предсрочно изискуем заема, нямаш основание да се притесняваш. До сега не съм чувал на някого да са му направили заема предсрочно изискуем за това че си търси правата. В договорите на булбанк, не е имало до 2010 г. клауза която им дава право да си искат парите предварително. В такава ситуация може да изпаднеж ако спреш да си плащаш. Най-лошото което може да ти се случи и се е случвало на много други кредитополучатели тръгнали да си търсят правата е ако работодателя ти работи с булбанк, да го натиснат ти да те накара да МЪЛЧИШ. Дргу приом за РЕКЕТ е да натиснат фирмата в която работи съпругатат ти… Или да накарат личния ти банкер да ти предлага „изгодни“ оферти да ПРЕПОДПИШЕШ ДОГОВОРА си, за да загубиш правата си да ги съдиш. Не подписвай НИЩО, без съвет на адвокат!!!

   • По принцип има точка, по която могат да си искат предсрочно парите… например ако банката сметне, че имота вече струва по-малко или пък сметне, че кредитополучателя е ненадежден…. Има вратички за тях. И точно там е проблема. Преди да се спука балона оценките на имотите се завишаваха… сега на всеки е ясно, че апартамент от 100кв/м вече не струва, колкото е струвал през 2008г. Още по-лошо ако е панелен… Аз отдавна търся начини да намеря пари за предсрочно погасяване, защото само така ще съм по-спокоен. И определено вече НИКОГА банка!

    Веселин Тонев
 51. Браво! Честито!

  Магдалена Стефанова
 52. Много интересна дискусия се оформи и днес (5.дек.2012) по bTV – бяха Хърсев, Левон Хампарцумян и Любомир Христов (бившия главен икономист на БНБ). Левон се изнерви и започна да обижда Христов, на неуспял и други глупости. А всъщност Булбанк е нарушила сама договорите , които е подписала със своите клиенти (става дума за някакъв обем договори в определен период) и е събирала по-висока лихва, отколкото би трябвало базирано на Euribor/Libor.

 53. Поздравления за спечеленото дело, за куража да го заведете и непримиримостта към несправедливостта. Пожелавам на България да има повече хора с ясно съзнание за случващото се около тях и такива, които да предприемат необходимото за постигане на справедливост при накърняване на правата им.

 54. Поздравления.
  Разбрах за твоя случай от едно предаване по БТВ. Там Левон Хампарцумян обясни няколко неща:
  1. При търговска сделка не е нужно двете страни да са доволни. Може да са недоволни и пак да има сделка.
  2. Един съд се е произнесъл в твоя полза, друг съд може и да не се произнесе в твоя полза.
  3. Всеки, който обяснява, че приоритет на бизнесмена е да си спазва договорите, а не да реализира печалби е неуспял човек, най-вероятно комунист.
  4. Няма да те съди,за обида за това, което си писал. Не обясни защо точно, ама май защото смята, че времето му е скъпо и не му се занимава с простосмъртни.
  5. Ти и останалите, теглили кредит от банките са длъжни да покрият загубите от финансовата криза , защото е по-важно банките да не фалират, отколкото да си спазват договорите.

  Ще коментирам само първа точка и трета точка – Левон ти казва, че нито той, нито другите банки ще си променят отношението към клиентите само защото общественото мнение е против тях.
  И аз смятам, че е наивно да мислиш, че ще се откажат да се възползват от това, че са по-силни, по-богати и могат да те мачкат само за да се харесат на всички. Напротив единствения начин да се променят е като бъдат осъдени да върнат на ВСИЧКИ парите, които са взели в разрез с първоначалния договор , не зависимо от това дали хората са се огънали и подписали анекси или не. Само изправени пред опасност от фалит заради незаконните си действия ще променят начина по който печелят пари.
  Обаче аз не вярвам, че ще се стигне дотам – най-вероятно Пламен ще загуби на последната инстанция. Дано не съм прав.

  • Здрасти Иване,
   Само да уточня. Моето дело е спечелено на последна инстанция и банката няма право на обжалване. Друг е въпроса, че банката отказва да приеме решението на съда, и го смята за незаконно и отказва да се съобрази с него. За това явно ще се минава през Съдя изпълнител с изпълнителен лист за да си взема парите. А колкото до моето мнение, кое ще накара банките да се променят. Това сме ние, като ги съдим, и отказваме да вземаме кредити от банки, които използван неравноправни клаузи. булбанк са рекордьор там.

 55. Здравейте и от мен. И аз имам кредит от Август 2008 заради лихвите на който се принудих да търся работа в чужбина и живея съответно в изгнание както много други. Сега обаче осъзнавам, че това може да е предимство, и аз както много като вас ще си търся правата за надвзетите ми суми.
  Може и да греша, но не мисля да се примиря с тая наглост, а най-лошото което могат да ми причинят е да ме накарат да не се прибера повече да живея в тая „дЪРЖАВА“, защото от България остава само една опоскана пустош пълна със замозабравили се „бизнесмени“, които е въпрос на време да се избият помежду си.

 56. Здравей;

  Само един съвет бих ти дал за страницата – направи тъмни букви на светъл фон, че по-лесно се чете. Текста е доста и да го чета синкави букви на син фон малко ме поозори. Иначе евала за инициативата и успех в борбата срещу картела лихвари, гръмко нарекли се „банки“

 57. Браво, Пламене!
  Поздравявам те за упорството. Аз именно за това избягвам банки доколкото мога, те са просто НАГЛИ !

 58. Скъпи Пламене,гордея се че в България все още има хора ,като теб ,който си търсят правата докрай и помагат на хиляди други да се опазят или търсят правата си срещу тази измет ,наречена Български банкер ,чийто събирателен образ е именно Хищническото и Алчно подобие на човек наречено Левон.В последните години спрямо Българския народ се извършва безпрецедентен Грабеж -това е точната дума ,спрямо Българския народ и бизнес,именно от банките в България в следствие на ,което хиляди хора загубиха жилищата ,мечтите ,а някой дори и живота си за да могат ,изверги като Левон да се разхождат по света и харчат луди пари за наша сметка,която ние всички плащаме .Време е всичко това да спре ,хора нека се съберем и да си кажем болката но така че всички банки се замислят за това ,как ще работят занапред.Това че си пишем по форумите е ок но е крайно недостатъчно ,трябва да се организираме и като за начало бихме могли да заведем колективен съдебен иск ,можем да протестираме и много други .От този рекет са пострадали стотици хиляди хора ,така че хора силата е в нас ,нека покажем на това влечуго ,хампарцумян и другите като него че не всичко в живота е пари.Ваш събрат по съдба .Петър Минков.

  петър минков
 59. Евалла !!! Случайно попадам на страницата. И кой ти има време да чете статии. Нали трябва да се бачка, за да се плащат тези кредити. Аз съм в кюпа с Булбанк от 2006. И съм от онези клиенти „мечта“, които едва намират време да минат на каса да си преведат вноската, но винаги преди падежа без пропуск. И нищо не съм следил досега. Помня едно увеличение, наистина около 2008г. От тогава насам май нямам промени във вноската….Обаче ще намеря време да се поровя във всичката качена тук информация и се включвам. Вързан съм с тях до 2031, така че май е време да си проверя финансите. А за отношението, номерата им и всичко останало – и аз ги знам, че са такива и имам случаи, в които съм им „сърбал попарата“

  Stanimir Serbezow
 60. На мен гадовете ми наложиха наказателна лихва за закъснение, което не беше по моя вина. Увеличиха ми вноската без да ме информират, а системата им беше нагласена да си взима сама необходимата сума от моята картова сметка. Имах достатъчно средства и ако някой си беше свършил работата можеха да си вземат колкото им трябва!!? ДА АМА НЕ!! След два дни ми се обажда кредитната ми консултантка и ми казва, че трябва да внеса още пари за покриване на разликата + наказателна лихва от 86 лв за тези 2 дни просрочие, още повече, че тези 2 дни бяха събота и неделя. След като първо се жалвах на шефката на клона и отговора и беше „Това е положението, няма на кой да се оплачеш и нищо няма да се промени“ написах жалба до Омбудсмана на републиката и жалба до централата на Химик-инженера. Първият ми отговори, че в частни корпорации не може да се бърка, а от централата ми отговориха това, че те нямат вина и да си активирам онлайн булбанк за да избегна това??? Ами нали за това бях разрешил да си взимат колкото е необходимо и да не ме занимават. А между другото лихвата ми към днешна дата за ипотечен кредит е само 9.16% ??? повече нямам коментар за гадинките!!!

 61. http://goo.gl/AhdoX на някого би било полезно това.

 62. Bravo, Plamene! Popadnah sluchaino na statiqta i shte q izpolzvam , kato orientir.
  Az imam ogromen problem s banka DSK! Mislq da potyrsq sudebna otgovornost za bezchinstvata i na bankata i na konkreten slujitel. Ste podgotvq pisma kum komisiite, za da se napravqt proverki i sled kato subera stanovishata im, shte podam isk v suda.
  Blagodarq za truda, koito si polojil, za da ni informirash. Izvinqvam se za latinicata.

 63. Здравейте, поздравявам всички , които се опитват да се борят. Аз се опитвам да преборя Пощенска банка, с адвокат съм и е много тудно. Умишлено спрях да плащам и съм на над 300дни просрочие , но ЗАБЕЛЕЖЕТЕ – кредита от 120000 евро още не е предсрочно изискуем! До юрист на банката е невъзможно да се добереш. Адвоката обърна света и не става. Успех желая на всички и на себе си. А чичо Левон е човечето виновно за сичкия този ужас с банките в БГ.

 64. Извинявам се за пропуснатите букви в текста на места.

 65. Браво за направеното. Само препратките към Сураттефтера са ми странни. Може ли сериозен човек да има регистрация в тоя кенеф…

  Валентин Георгиев
 66. В писмото банката пише „българия“ (с малка буква), но пък термини като Лихва и тн и абревиатурите старателно ги изписва с главни букви….доста показателно.

 67. След като прочетох всичко, реших да си поискам РЛЛ от Булбанк. Независимо, че 3-4 пъти заявих, че желая разширен лихвен лист и потвърдиха,че са ме разбрали, на следващия ден получих съкратения вариант. 🙂 Казах им, че желаех РЛЛ, а не този, а те ми отвърнаха: От къде знаете, че има такъв лист, кой ви каза? Отговорих, че знам и си го искам. На следващия ден ми дадоха РЛЛ.

  След проверка се установи, че и аз съм „спомогнал“ за увеличението на премията на „инженер-химика „, като от 01.07.2009, до днес с цели 4,5%. или общо с 3618,50 ЕВРО. В договара ми е записано, че ГЛП се образува от сбора на БЛП + надбавка от 0,3%. БЛП се съставя до 10.12.2008 на база пазарен иднекс с код BIR_HVB. След тази дата почва да се добавя към него и тъй наречената „премия“. Когато пазарния индекс спада, тогава премията се вдига до 4,5%. 🙂 Единственото което не знам е, какъв е този индекс BIR_HVB. Намирам го само в един документ тука: https://plamen1967.files.wordpress.com/2012/04/14_010409.pdf

  Утре смятъм да отида да се консултирам с адвокат и да напиша една жалба до Булбанк и др.

  Martin Bogdanov
 68. За огромно съжаление (на потребителите), всички банки постъпиха по този нечестен начин (мисля че беше през 2008/2009 г), след като индекса Euribor значително падна. Аз съм бивш банков служител и си спомням какъв беше натиска от ръководството на банката, в която работех, да подписваме с клиентите ни анекси към договорите за кредит, в които не беше променен начина на образуване на лихвата (Euribor+надбавка), а имаше добавен един минимум, под който лихвата не може да падне. Например, ако лихвата по първоначално подписания договор се е образувала Euribor+5, или към онзи момент Euribor-а е бил 1%, тогава лихвата се е изчислявала на 6%, но с тази добавка от минимум (8,9,10%), банката си е събирала вноски значително с по-високи лихви.

 69. Защо ли ми е толкова познато. Аз с една банка която не знае как се смятат лихви се разправях няколко месеца, и за малко да ги давам по телевизията и да ги пратя в съда, но накрая разума наделя и признаха че съм прав. Дори и парите ми върнаха. Но общо взето, те правят на идиот или от страх някои служители да не подвигнат въпрос към началниците си нищо не правят.
  В моя случай въпросната банка поне си спазваше коректно лихвата = EURIBOR + надбвака, правиха други системи по време на кризата 2008-2009 но като краен резултат при правилни калкулации не би трябвало хората да са ощетени, но пък това доведе то грешни пресмятания на лихви за които именно спорихме.
  Най неприятното е, че дори и един човек да им докаже че те не са прави, никой нищо няма да направи така че другите да не са ощетете по същият начин. Банката няма да промени нищо за другите клиенти, нито пшък коя да е БГ институция ще се самосезира за да ги принуди, принципа е всеки сам да се оправя,че така на едни не им се занимава а на други са сами и така е по лесно за банките.

 70. Здравейте казвам се Николай Русев Петков и не ми е приятно. Пиша това за да разберете от първо лице как работи банковата ви система и
  колко са доволни вашите клиенти. Преди 4 години се прибрах в България и трябваше да си направя банкова сметка, избрах вашата банка
  поради причината, че има много клонове и банкомати в страната. Отидох във ваш клон във Велинград и депозирах парите си. Помолих да ми бъде
  издадена дебитна карта, която важи в целият свят, заради онлайн разплащанията. Издадоха ми някаква карта V-pay, която по уверение на служителя се приема навсякъде.
  Ползвам услугите на PayPal с чуждестранна карта и не съм имал проблеми до сега, но тази карта изтече и трябваше да регистрирам вашата
  карта. Опитах се да я регистрирам но се оказа, че не е легитимна. Обадих се на кол центъра ви и от там ме уведомиха че тази карта важала за
  повечето европейски плащания?! Аз се изненадах… но както и да е, реших да направя втора карта по съвет на кол центъра Visa Electron.
  Отидох в клона в София на бул. Ал. Стамболийски 90 на 05.05.2015 и там моите патила продължиха… Подадох заявление за обновяване на
  телефонния ми номер, понеже е нужен при онлайн банкирането. Подписах този документ. Подадох заявление за спиране на старата ми карта
  и отново подписах документ. Получих си новата карта VISA electron след доста чакане към 2 седмици. Междувременно два пъти звънях в
  офиса на банката за попитам готова ли ми е картата уверяваха ме, че веднага след като пристигне ще се свържат с мен за да си я получа.
  Такова свързване с мен така и не дочаках! След 2 седмици звъня за трети път и ми казват: Картата ви е тук заповядайте да си я получите.
  Е то хубаво ама да бяха се обадили или поне един е-мейл да ми напишат… Отивам аз да я получа получих я подадох две заявления за спиране на
  старата карта и за обновяване на телефонният ми номер. Познайте дали нещо от това се случи?? Значи понеже на 06.05.2015 е Гергьов ден
  Борика не работела новата ми карта беше активна чак след два дена… И реших да я ползвам след като най-накрая дочаках да проработи.
  Познайте дали работеше??? Опитвам аз да я регистрирам в Epay.bg обаче не става. Хайде пак поредното обаждане до кол центъра от там ми обясниха
  че имало някаква комуникационна грешка да опитам пак. На въпроса ми: Как така чисто нова карта дава грешки още от първото ползване отговор
  не получих. В края на краищата картата заработи. И понеже каквото ми кажат от Булбанк става точно обратното, реших да видя дали са спрели
  старата ми карта? Познайте дали беше спряна??? Платих си онлайн телефона безпроблемно с карта, която заявих да бъде спряна и ми взеха в банката???
  Хайде пак поредното обаждане до кол центъра от където установиха че картата си е напълно активна и я блокираха.Аз малко се припотих,
  добре, че основните ми парични средства не са в Българска банка. С това си помислих: Най-накрая всичко някак си заработи…Познайте дали беше така???
  Влизам днес в онлайн банкирането за да си подновя сертификата оказа се че не получавам SMS с кода за потвърждаване… Хайде пак звъня на
  кол центъра, от там установяват че телефона ми не бил променен. Обаждам се пак в клона на банката от там ме карат да подавам заявление за
  промяна на номера??? Аз им казах, че вече съм подал такова, а те ми отговарят, че трябвало още едно да подам?! При което аз се вбесих.
  Отидох в банката и подадох второ заявление и пуснах жалба с номер 0209-05-00496. Понеже се съмнявам, че ще направят нещо за да ме обезщетят,
  смятам да разпространя този текст много добре, за да разберат всички, как работи UniCredit Bulbank. Ползвал съм доста банки през живота си,
  НО НА ТАКОВА ЧУДО КАТО UniCredit Bulbank НЕ СЪМ ПОПАДАЛ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: